Διαβάστε εδώ ερωτήσεις - απαντήσεις μέσα από το ηλεκτρονικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Δείτε εδώ τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου

Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου έχουν μικρότερη διατομή στο σωληνάκι που ξεκινάει από την έξοδο του φίλτρου και καταλήγει στην βρύση, έτσι δεν είναι εφικτό να συνδεθεί με την κεντρική παροχή και κατα συνέπεια με την 'βασική' μας βρύση, εκτός και αν η βρύση μας είναι τρίοδη, δέχεται δηλαδή και 3η υποδοχή για φίλτρο νερού, εκτός από ζεστό και κρύο. Όλα τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου είναι συμβατά με τρίοδη βρύση. Ωστόσο τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου συνοδεύονται με ξεχωριστή βρύση ώστε να προσαρμόζουν με την ανάλογη διατομή που έχει το σωληνάκι. Το μέγεθος της τρύπας που χρειάζεται για την τοποθέτηση της βρύσης στον πάγκο μας είναι περίπου 1 εκατοστό. 

Τα πλεονεκτήματα των φίλτρων νερού κάτω πάγκου σε σύγκριση με τις άλλες κατηγορίες φίλτρων.

Εκτεταμένη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών που φθάνουν έως και 12.000 λίτρα ή 1,5 χρόνια.

Συνοδεύονται με ξεχωριστή βρύση, έτσι καταναλώνουμε λιγότερο φιλτραρισμένο νερό αφού δεν γίνεται χρήση για την λάντζα και γενικότερα όπου δεν είναι απαραίτητο το φιλτραρισμένο νερό. 

Εϊναι παραμετροποιήσιμα ανάλογα με την ποιότητα νερού που έχουμε. Παράδειγμα μπορούμε να προσθέσουμε στο πρώτο στάδιο είτε ανταλλακτικό φίλτρο ιζημάτων ώστε να προστατέψουμε τα επόμενα στάδια που υπάρχει ανταλλακτικό άνθρακα είτε να προσθέσουμε ανταλλακτικό ρητίνης αν έχουμε σκληρό νερό είτε να προσθέσουμε ανταλλακτικό φίλτρο που φθάνει λιγότερο από 0,8 mc και θα προσφέρει επιπλέον προστασία σε μικροβιολογικούς ρύπους. 

Οι διαφορές των φίλτρων νερού  AQUAPHOR κάτω πάγκου.

1. Η Σειρά Crystal. 

Προσφέρεται σε συσκευή με 1 ανταλλακτικό/στάδιο (Solo), με 3 ανταλλακτικά/στάδια (Crystal, Crystal eco) και 4 ανταλλακτικά/στάδια(quadro)

 Το AQUAPHOR Solo <3mc Eνδείκνυται για ποιότητα νερού σχετικά καλή, σε περιοχές που είναι επιβαρυμένο το νερό μόνο με χλώριο και τυχόν ιζήματα όπως το νερό που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας. Το AQUAPHOR Solo είναι ιδανική επιλογή καθώς θα μας αφαιρέσει τυχόν χώμα, θολότητα και γενικότερα ιζήματα από το νερό, βαρέα μέταλλα κυρίως από τις εκκρίσεις παλαιών σωληνώσεων του δικτύου, καθώς και το χλώριο στο 100%.  Κόστος ανταλλακτικού 35€ κάθε  4.000 λίτρα ή 6-12 μήνες ότι έλθει πρώτο.

Το AQUAPHOR Crystal είναι παραμετροποιήσιμο στην τοποθέτηση των ανταλλακτικών με 3 διαφορετικές συνθέσεις ανάλογα με την ποιότητα νερού που έχουμε. 

α.  Crystal Βασικό. <0.8mc. Ανάλογη ποιότητα νερού με το Solo. ωστόσο μας προσφέρει μέγιστη προστασία και πιο εκτεταμένη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών καθώς έχουμε τριπλή φίλτρανση. Ιδανικό για μέτριο έως σκληρό νερό - Ιδανικό για περιοχές όπως και η Αθήνα απομακρύνοντας 100% την μεγάλη ποσότητα χλωρίου που περιέχεται στο νερό δικτύου. Ωστόσο φαιρεί 100% τα ιζήματα όπως το χώμα, τη θολότητα, βαρέα μέταλλα κυρίως από τις εκκρίσεις παλαιών σωληνώσεων του δικτύου.  Κόστος ανταλλακτικών 95€ κάθε 8.000 λίτρα ή 12 μήνες ότι έλθει πρώτο.  Ανταλλακτικά Κ3 Κ2 Κ7

β.  Crystal H  <0.8mc για ελαφρύ νερό χωρίς άλατα.  Για ελαφρύ νερό χωρίς άλατα, είναι παρόμοιο με το Crystal Βασικό αλλα Ιδανικότερο για νερό με υψηλή σκληρότητα, ιδανικό για περιοχές όπως η Kρήτη, η Έδεσσα, η Kεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη. Ιδανικό σε περίπτωση που έχουμε σκληρότητα μεγαλύτερη από  250 ppm CaCO3 (σκληρό νερό έως πολύ σκληρό νερό ) .  Κόστος ανταλλακτικού 95€ κάθε 8.000 λίτρα ή 12 μήνες ότι έλθει πρώτο.  Ανταλλακτικά Κ3 ΚΗ Κ7

γ. Crystal K7B 0,1mc  Eίναι παρόμοιο με το Crystal Βασικό αλλα Ιδανικότερο για πιο επιβαρυμένο ποιοτικά νερό προσφέροντάς μας επιπλέον προστασία και από μικροβιολογικούς ρύπους όπως για νερό που αποθηκεύεται σε δεξαμενή ή για νερό που δεν δέχεται σταθερή και επαρκής χλωρίωση, ή για νερό που έχει αυξημένα ποσοστά βαρέων μετάλλων. Ωστόσο το Crystal eco 07B 0.1mc είναι το πιο ισχυρό φίλτρο νερού κάτω πάγκου και προτείνεται ως καλύτερη επιλογή για κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα.  Κόστος ανταλλακτικού 110€ κάθε 8.000 λίτρα ή 12 μήνες ότι έλθει πρώτο.   Ανταλλακτικά Κ3 Κ7 Κ7B 

Το AQUAPHOR QUADRO  0,1mc  Eίναι παρόμοιο με το Crystal K7B 0,1mc με 1 επιπλέον υποδοχή (τετραπλή φίλτρανση) με ανταλλακτικό φίλτρο νερού πολυπροπυλενίου για την κατακράτηση των ιζημάτων όπως χώμα και σκουριά, ώστε να γίνεται ιδανικότερα η μικροφίλτρανση από τα 3 στάδια μεμβρανώδη ενεργού άνθρακα που ακολουθούν αλλα και να μας εξασφαλίσει στο μέγιστο την διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών από πρόωρο βούλωμα από τα ιζήματα.   Κόστος ανταλλακτικού 119€ κάθε 8.000 λίτρα ή 12 μήνες ότι έλθει πρώτο.   Ανταλλακτικά K5(P)  Κ03 Κ07 Κ7B 

2. Το AQUAPHOR Trio είναι πανομοιότυπο με AQUAPHOR Crystal στα χαρακτηριστικά και τις παραμετροποιήσεις. Οι διαφορές τους είναι στο χαμηλότερο κόστος που έχει το AQUAPHOR Trio καθώς αν και ανάλογης ποιότητας τα ανταλλακτικά φίλτρα, η συσκευή δεν μας παρέχει την τεχνολογία PnT, έτσι για την αντικατάσταση των ανταλλακτικών φίλτρων χρειάζεται το κλειδί αντικατάστασης των ανταλλακτικών. 

Κόστος ανταλλακτικών 50€ κάθε 8.000 λίτρα ή 12 μήνες ότι έλθει πρώτο.   Ανταλλακτικά B510-02 B510-7 PP

3. Το AQUAPHOR Favorite

α.  Με μικροφίλτρανση λιγότερο από 0.5mc μας προσφέρει ανάλογη ποιότητα νερού με την σειρά crystal, ωστόσο μας προσφέρει μέγιστη προστασία και πιο εκτεταμένη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών στα 12.000 λίτρα ή 1 έως 1,5 χρόνια, ότι έλθει πρώτο. Εϊναι ιδανικό για μέχρι μέτρια σκληρότητα νερού. Με διπλή φίλτρανση <5mc - <=0.5mc και ανοξείδωτο περίβλημα σε σύγκριση μα τα υπόλοιπα φίλτρα κάτω πάγκου που είναι από πλαστικό υψηλής ποιότητας BPA free.  Ιδανικό για μέτριο έως σκληρό νερό. Ιδανικό για περιοχές όπως η Αθήνα απομακρύνοντας 100% την μεγάλη ποσότητα χλωρίου που περιέχεται στο νερό δικτύου. Ωστόσο φαιρεί 100% τα ιζήματα όπως το χώμα, τη θολότητα, βαρέα μέταλλα κυρίως από τις εκκρίσεις παλαιών σωληνώσεων του δικτύου. Κόστος ανταλλακτικών 110€ κάθε 12.000 λίτρα ή 18 μήνες ότι έλθει πρώτο. Προτείνεται κάθε 1 χρόνο ή λιγότερο για μια οικογένεια 2-4 ατόμων Ανταλλακτικό φίλτρο B150

Διαβάστε εδώ περισσότερα σχετικά με την διαφορά μεταξύ πλαστικών και ανοξείδωτων φίλτρων.

* Το ph δεν επηρεάζεται σημαντικά μετά την φίλτρανση.

* Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου δεν αφαιρούν τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου διατίθεται ο μετρητής AQUAFLOW για να γίνεται εγκυρότερη χρονικά η αντικατάσταση των ανταλλακτικών φίλτρων.