Καλαθι Αγορων 0 items: 0,00 €

φιλτρα νερου aquaphor | εγγύηση για καθαρό νερό

φιλτρα νερου

Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών AQUAPHOR - Ελλάδα ► Γενικές Πληροφορίες

Είδη 6 εώς 10 από 13 σύνολο

ανα σελίδα
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Ερώτηση:
Γιατί είναι άσπρο το νερό ;
Απάντηση.

Το νερό με φυσαλίδες έχει εγκλωβισμένο αέρα και φαίνεται θολό.

Μια άλλη αιτία για δυσχρωμία του νερού είναι οι αποθέσεις αλάτων.

Ένα υγιεινό πόσιμο νερό περιέχει σε διάλυση φυσικά άλατα που του δίνουν  γεύση και θρεπτική αξία, καθώς και διαλυμένο οξυγόνο που το κρατά ζωντανό και γευστικό. Τα διαλυμένα άλατα που υπάρχουν στα φυσικά νερά  ιζηματοποιούνται και περνάνε στο νερό της βρύσης δίνοντας σε αυτό ένα άσπρο γαλακτώδες χρώμα. Τέτοιου είδους προβλήματα στην όψη του νερού μπορεί να προκύψουν από εργασίες συντήρησης στο δίκτυο διανομής και σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η υγεία του καταναλωτή.

Μπορείτε να ξεχωρίσετε αν η δυσχρωμία του νερού οφείλεται σε εγκλωβισμένο αέρα ή άλατα κάνοντας το παρακάτω απλό τεστ.

Γεμίστε ένα γυάλινο ποτήρι με νερό από τη βρύση σας και αφήστε το νερό να ηρεμήσει.

Αν το νερό περιέχει εγκλωβισμένο αέρα, σε περίπου 10 λεπτά θα διαυγάσει και θα παρατηρήσετε ότι οι φυσαλίδες του εγκλωβισμένου αέρα θα αρχίσουν να κινούνται από τον πάτο του ποτηριού προς τα πάνω μέχρι το νερό να γίνει τελείως διάφανο. 

Αν το νερό περιέχει άλατα τότε θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να διαυγάσει το νερό και τα άλατα θα καθιζάνουν στον πάτο του ποτηριού δηλαδή το νερό θα αρχίσει να γίνεται διάφανο από πάνω προς τα κάτω.

Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις πρέπει μετά από τρεις ώρες που η ροή του νερού στις σωληνώσεις θα επανέρθει στο φυσιολογικό επίπεδο, να μην παρατηρείται η δυσχρωμία του νερού .

Με πληροφορίες από την ΕΥΑΘ.

Ερώτηση:
Ειναι επικίνδυνο αν περάσει κόκκος ανθρακα στο νερό ;
Απάντηση.


Γενικότερα τα φίλτρα νερού AQUAPHOR και συγκεκριμένα οι κόκκοι άνθρακα που περιέχουν δεν είναι τοξικοί. Ωστόσο δεν ενδείκνυται να πίνουμε φιλτραρισμένο νερό αν περνούν κόκκοι μετά την φίλτρανση. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνει αντικατάσταση των ανταλλακτικών σε περίπτωση που υπάρχει αστοχία υλικού κατα την κατασκευή του, ή θα πρέπει να ελέγξουμε την πίεση του δικτύου μας να μην υπερβαίνει τα 5Bar πίεση. Ωστόσο θα πρέπει να έχουμε τηρήσει σωστά τις οδηγίες πρώτης χρήσης σε κάθε συσκευή καθώς σε όλα τα φίλτρα τα πρώτα λίτρα ενδέχεται να περάσουν κόκκοι άνθρακα για αυτό το κάθε φίλτρο και σε κάθε αντικατάσταση ανταλλακτικού αναφέρονται τα λίτρα που θα πρέπει να περάσουν από αυτό πριν γίνει κατανάλωση. 

Ερώτηση:
Αφαιρούν τα φίλτρα νερού τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία από το νερό ;
Απάντηση.


Όλα τα φίλτρα νερού δεν κατακρατούν τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία. Η αντίστροφη όσμωση κατακρατάει σε ενα μεγάλο ποσοστό τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία όχι σε επίπεδα όμως που να κάνουν το νερό μή πόσιμο όπως είναι το βρόχινο ή το νερό από απόσταξη, ωστόσο με τον επιπλεόν εμπλουτισμό που μας προσφέρει στο τελικό στάδιο έχουμε την ιδανική αναλογία σε χρήσιμα ιχνοστοιχεία. 

Ωστόσο τα φίλτρα που μειώνουν τα άλατα από το νερό, κάνουν το νερό πιο εύπεπτο. Ωστόσο η νομοθεσία ορίζει τις ιδανικές τιμές σκληρότητας από 80-150ppm CaCo3. Τιμές που τα φίλτρα νερού προσεγγίζουν και κανένα δεν αφαιρεί σε μικρότερες τιμές από ότι ορίζει η νομοθεσία. Ανεξάρτητες και ανεπίσημες έρευνες που αναφέρουν ότι είναι χρήσιμα τα άλατα για τον οργανισμό είναι ανεπίσημες και μή τεκμηριωμένες επιστημονικά, ωστόσο είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι το σκληρό νερό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβάρυνση στα νεφρά αλλά κάνουν και το νερό πιο δύσπεπτο.  

Ερώτηση:
Το φιλτραρισμένο νερό είναι ιδανικό για το μπάνιο ;
Απάντηση.


Το φιλτραρισμένο νερό είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό για το μπάνιο, καθώς το καθαρό νερό χωρίς χλώριο και βαρέα μέταλλα, ελαφρύ χωρίς άλατα, αναζωογονεί τα μαλλιά δίνοντας περισσότερο όγκο και λάμψη, αναζωογονεί το δέρμα και μας προστατεύει από ξηροδερμία αλλα και από την αφομοίωση βλαβερών στοιχείων όπως το χλώριο. Ωστόσο το μαλακό νερό με λίγα άλατα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερο σαπουνάδα στο νερό, χρησιμοποιώντας λιγότερη ποσότητα στο αφρόλουτρο και στο σαμπουάν. 

Ερώτηση:
Γιατί έχει πικρή γεύση το νερό ;
Απάντηση.

 

Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν την αίσθηση του 'πικρού' νερού και αυτό οφείλεται κυρίως : 

Οι 'αισθητήρες' του στόματος έχουν συνηθίσει σκληρό νερό ή νερό επιβαρυμένο με χημικές ουσίες όπως το χλώριο ή κάποια συγκεκριμένα βαρέα μέταλλα. Η απουσία των στοιχείων αυτών στο νερό δημιουργεί αυτό το αίσθημα. Συνηθίζοντας μέρα με την μέρα, να γίνεται κατανάλωση καθαρού μαλακού νερού από τα φίλτρα, η αίσθηση αυτή απομακρύνεται τελείως, ωστόσο μετά από μερικές ημέρες, γίνεται έντονη η δυσοσμία του χλωρίου από το αφιλτράριστο νερό αλλα και από τα περισσότερα εμφιαλωμένα νερά. Ωστόσο κατα την πρώτη χρήση της κανάτας με φίλτρο, προτείνεται η χρήση του ανταλλακτικού Α5 σε καταναλωτές που έχουν εχουν συνηθίσει να πίνουν σκληρό νερό ή νερό με χλώριο ή εμφιαλωμένο νερό, καθώς με τον εμπλουτισμό μαγνησιου μας προσφέρει πιο εύγευστο νερό. 

Είδη 6 εώς 10 από 13 σύνολο

ανα σελίδα
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Είσοδος συνεργατών - Φίλτρα νερού - Αποσύνδεση | Σύγκριση της Αντίστοφης όσμωσης AQUAPHOR με το εμφιαλωμένο νερό - Το καλύτερο φίλτρο νερού: Morionaquaphor επικοινωνία φίλτρα νερού aquaphor | χάρτης ιστότοπουΠληροφορίες για τους καταναλωτές - FAQ   Όροι Χρήσης - Πολιτική Επιστροφών     email: info(at)aquaphor.gr   Τηλ. Κέντρο 211 012 7613    Copyright © 1995-2020 AQUAPHOR.gr All rights reserved

facebook φίλτρα νερού aquaphor  Google plus | φίλτρα νερού aquaphor  Η aquaphor στο Youtube  Η aquaphor στο twitter

Τράπεζα ΠειραιώςΠληρωμή με VisaΠληρωμή με MastercardMaestroΠληρωμή με Paypalασφαλείς αγορές    

  

Υγεία & Αρμονία με φίλτρα νερού AQUAPHOR !

Όλα τα φίλτρα νερού AQUAPHOR είναι πιστοποιημένα από το υπουργείο υγείας της Ρωσίας ->