Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών AQUAPHOR - Ελλάδα ► Ποιό φίλτρο νερού καλύπτει τις ανάγκες μου.

Είδη 1 εώς 5 από 7 σύνολο

ανα σελίδα
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
Ερώτηση:
Ποιό φίλτρο είναι καλύτερο το πλαστικό ή το ανοξείδωτο ;
Απάντηση.


Γενικότερα σε όλα τα υλικά κατασκευής, σημαντικότερος παράγοντας είναι πρώτα η ποιότητα του υλικού και δεύτερος παράγοντας το είδος του υλικού, αυτό ισχύει και για τα υλικά κατασκευής που είναι κατασκευασμένα από Γυαλί, χάλυβα και πλαστικό. Στα φίλτρα νερού τόσο ο ανοξείδωτος χάλυβας όσο και το πλαστικό είναι η ιδανικότερη επιλογή. Ωστόσο αν και τα 2 είναι κορυφαία σε ποιότητα υλικά, το πλαστικό είναι ιδανικότερη επιλογή, ωστόσο θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας με BPA Free , δηλαδή να μην εκκρίνει χημικές ουσίες σε επαφή με το νερό. Όλα τα φίλτρα νερού της AQUAPHOR είναι BPA Free. Επίσης δεν είναι τυχαίο που όλες οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στο δίκτυο νερού γίνεται με πλαστικούς σωλήνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και τα ανοξείδωτα φίλτρα έχουν σωληνάκια-διανομείς του νερού από πλαστικό.
Επίσης ακόμα και οι ανοξείδωτοι χάλυβες μπορούν να σκουριάσουν. Η διάβρωση των ανοξείδωτων χαλύβων συμβαίνει κατά πολλούς τρόπους.
Ωστόσο είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί η διάβρωση και συμβαίνει με τους εξής τρόπους:
Η πιο "διαδεδομένη" περίπτωση που σκουριάζει ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι η Μικροδιάβρωση(pitting): συμβαίνει όταν ο ανοξείδωτος χάλυβας εκτίθεται σε περιβάλλον από το οποίο λείπει το οξυγόνο ή σε περιβάλλον όπου άλλα ιόντα ανταγωνίζονται το οξυγόνο ως οξειδωτικό μέσο - και/ή υπάρχουν χλωριούχα στο νερό. Άλλες περιπτώσεις που οξειδώνεται ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι: 
Περικρυσταλλική διάβρωση, Διάβρωση με μηχανική καταπόνηση, Ηλεκτροχημική διάβρωση, ερύθρωση, μηχανοχημική διάβρωση.

Σε περίπτωση που συμβεί η σπάνια περίπτωση να διαβρωθεί ο χάλυβας σε φίλτρο νερού AQUAPHOR (Σειρά Viking και favorite) δεν καλύβεται από την εγγύηση. Ωστόσο είναι εφικτό να απομακρυνθεί η σκουριά από το φίλτρο αλλα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εισχωρήσει στο πόσιμο νερό αφού μεσολαβεί το ανταλλακτικό φίλτρο άνθρακα.

Ερώτηση:
Ποιά φίλτρα νερού είναι ιδανικά για βρόχινο νερό ;
Απάντηση.


Το βρόχινο νερό δεν είναι ιδανικό για πόσιμο νερό καθώς έχει χαμηλό PH και δεν έχει δεχθεί απολύμανση με κάποια μέθοδος όπως το χλώριο. Παρ' όλα αυτά αν πίνουμε βρόχινο νερό μέ ή χωρίς απολύμανση (προτείνεται μόνο με χλωρίωση) το φίλτρο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ή αντίστροφη όσμωση Morion με εμπλουτισμό μετάλλων (κυρίως αν δεν υπάρχει απολύμανση) ή το φίλτρο με μεμβρανώδη ενεργό συμπαγή άνθρακα AQUAPHOR Crystal 0,1mc με εμπλουτισμό μετάλλων.  

Ερώτηση:
Ποια φίλτρα νερού είναι ιδανικά για γεωτρήσεις ;
Απάντηση.

 

Για το νερό γεωτρήσεων θα πρέπει να υπάρχει χημική και μικροβιολογική ανάλυση για να μπορούμε να έχουμε το ακριβές πόρισμα για το ποιό φίλτρο είναι ιδανικό για να είναι ασφαλές και πόσιμο το νερό, καθώς και τα ημερήσια-μηνιαία λίτρα που θα έχουμε κατανάλωση.
Οι χημικές αναλύσεις των καταναλωτών μπορούν να αποσταλλούν στο Info@aquaphor.gr μαζί με κάποιες επιπλέον πληροφορίες από τον καταναλωτή όπως τα ημερήσια λίτρα κατανάλωσης καθώς και για ποιά χρήση προορίζεται: λάντζα, πόσιμο νερό, ή/και πότισμα, καθώς και τα ανάλογα λίτρα κατανάλωσης σε κάθε χρήση. Απο την ημέρα παραλαβής των εξετάσεων, η AQUAPHOR αποστέλλει εντός 24 ωρών την καλύτερη λύση στην επιλογή φίλτρων για την ανάλογη χρήση.

Ωστόσο σε νερό γεωτρήσεων που περιέχονται Ιζήματα, όπως χώμα-σκουριά και προορίζεται μόνο για λάντζα, τότε μπορούμε να εγκαταστήσουμε:

1 aquaboss 10' πολυπροπυλένιου -  Η Ενδεικτική διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών φίλτρων φθάνει από 1 μήνα έως μέχρι 3 μήνες**

ή 1 big blue 20' πολυπροπυλενίου για πιο εκτεταμένη (Ενδεικτική) διάρκεια ζωής του ανταλλακτικού, που φθάνει από 3 μήνες έως και 1 χρόνο **

** Εκτιμώμενα χρονομετρικά αφού η αλλαγή των ανταλλακτικών είναι κυμαινόμενη σε συνάρτηση και με τα λίτρα που θα περάσουν από το φίλτρο. 

Σε νερό γεωτρήσεων που περιέχονται άλατα(σκληρότητα και όχι χλωριούχα-υφάλμυρο νερό)  ιδανικό φίλτρο νερού είναι το AQUABOSS με ρητίνη. (Σε περίπτωση που έχουμε σκληρότητα άνω των 600-700ppm CaCo3 ή σχετικά πολλά λίτρα κατανάλωσης καθημερινά 1.000-2000 λίτρα ή περισσότερα, τότε προτείνεται η τοποθέτηση αποσκληρυντή AQUAPHOR WATERBOSS

Σε νερό γεωτρήσεων που υπάρχουν χημικά, βαρέα μέταλλα, σίδηρο, πετρελοειδή, φυτοφάρμακα,  ιδανικό φίλτρο νερού είναι το Big Blue 10' για 30.000 λίτρα διάρκεια ζωής ανταλλακτικού με μεμβρανώδη ενεργό άνθρακα ή το φίλτρο νερού Big Blue 20' με διάρκεια ζωής ανταλλακτικού τα 60.000 λίτρα με μεμβρανώδη ενεργό άνθρακα.

Ερώτηση:
Ποιό φίλτρο νερού είναι ιδανικό για το νερό δικτύου στην Ελλάδα ;
Απάντηση.

 

Προτού αναφέρουμε ποιό φίλτρο νερού είναι ιδανικό για κάθε καταναλωτή σε κάθε περιοχή στην Ελλάδα, να επισημάνουμε προς ενημέρωση των καταναλωτών ότι το νερό δικτύο που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι κορυφαίας ποιότητας παγκοσμίος και αυτό συμβάλει και η προηγμένη τεχνολογία από τις μονάδες επεξεργασίας νερου που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ωστόσο οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενήμεροι αν το νερό είναι ιδανικό για πόσιμο νερό ή ο αντίστοιχος δήμος έχει δώσει τις ανάλογες οδηγίες σχετικά με το αν είναι πόσιμο το νερό ή όχι. 


 

Έχουμε τις εξής περιπτώσεις όμως που κάνουν αναγκαία την παρουσία φίλτρου νερού.

Α. Σε περιοχές που ενσωματώνονται πάνω απο το 90% των κατοίκων (εκτιμώμενα) με νερό δικτύου ΕΥΔΑΠ-Δήμων και είναι άριστης ποιότητας* αλλα επιβαρυμένο με χλώριο για να εξασφαλιστεί η απολύμανση μέχρι να φθάσει το νερό στον καταναλωτή αλλα και ως φυσικό επακόλουθο από τυχόν ιζήματα-βαρέα μέταλλα από την διανομή του νερού (από το υδραγωγείο-μονάδες επεξεργασίας προς το χώρο του καταναλωτή) λόγο παλαιών σωληνώσεων ή λόγο έλλεψης συντήρησης του δικτύου κάτι το οποίο δεν είναι απόλυτο ότι θα ανιχνευθεί σε χημική ανάλυση καθώς δεν είναι σταθερή η παρουσία τους στο νερό. 

Λόγο αυξημένης ποσότητας χλωρίου στο δίκτυο εμφανίζεται και η ανάλογη δυσοσμία πολλές φορές στο νερό.

Ωστόσο το χλώριο που υπάρχει σχεδόν σε όλο το Ελληνικό δίκτυο ύδρευσης μας προφυλάσει στο μέγιστο για μικροβιολογικούς ρύπους χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος παρουσίας οζονοποίησης ή τοποθέτησης λάμπας UV,  2 μεθόδοι απολύμανσης λιγότερο αποτελεσματικοί από το χλώριο.

 Β. Σε περιοχές που δεν υπάρχει σωστή επεξεργασία νερού είτε λόγο ελλειπής χλωρίωσης είτε λόγο αποθήκευσης του νερού σε δεξαμενή. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται φίλτρο αντίστροφης όσμωσης ή αν έχουμε μετά από χημική ανάλυση έγκριση ότι το νερό είναι πόσιμο, τοποθετούμε μόνο κάποιο φίλτρο κάτω πάγκου σειρά Crystal 0,1mc για να διασφαλίσουμε το μέγιστο από μικροβιολογικούς αλλα και χημικούς ρύπους.  Προαιρετικά και φίλτρο νερού κεντρικής παροχής αν θέλουμε επίσης καθαρό νερό σε όλο το σπίτι ή αφαίρεση ενδεχομένως και αλάτων.* Το νερό που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας έχει ιδανικές τιμές στα χρήσιμα ιχνοστοιχεία αλλα και απουσία επιβλαβών ρύπων. Ωστόσο παρακάτω σημειώνονται ενδεικτικά η σωστή επιλογή φίλτρου σε σύγκριση με τους ρύπους που υπάρχουν στο νερό. 

1. Νερό που έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας το οποίο έχουμε αυξημένο ποσοστό χλωρίου ή διέρχεται το νερό από σωληνώσεις με αμίαντο, ή με ενδεχόμενο παρουσίας βαρέων μετάλλων όπως μαγγάνιο, μόλυβδο, σίδηρο, χαλκό, υδράργυρο, κάδμιο. 

Σε αυτήν την κατηγορία οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν κάποιο από τα παρακάτω φίλτρα. Η διαφορετικότητα αλλα και η επιλογή κάποιου από τα παρακάτω φίλτρα έχει να κάνει με την διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών φίλτρων, ορισμένα έχουν την δυνατότητα να αφαιρούν τα άλατα, ορισμένα δέχονται και φίλτρο για τα ιζήματα ώστε να μην έρθει πρόωρη αλλαγή των ανταλλακτικών με άνθρακα και τέλος με την χρηστικότητα-λειτουργικότητα που προτιμάει ο καταναλωτής να έχει.

Κανάτες με φίλτρο νερού: ( όλες οι κανάτες έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, σχεδόν στο 100% κατακρατούν χλώριο και Βαρέα μέταλλα ορισμένες διαφοροποιούνται στα ποσοστά κατακράτησης αλάτων και κάποια μας προσφέρουν και εμπλουτισμό μαγνησίου )

Φίλτρα νερού άνω πάγκου:  AQUAPHOR Modern ή AQUAPHOR Topaz ( έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, σχεδόν στο 100% κατακρατούν το χλώριο και τα Βαρέα μεταλλα, στο AQUAPHOR Modern υπάρχει η επιλογή τοποθέτησης του ανταλλακτικού Β200Η softening ώστε να να μας αφαιρέσει και τα άλατα σε περιοχές με σκληρό νερό το Topaz μας προσφέρει μερική αποσκλήρυνση ιδανικό για περιοχές εντός Αττικής αλλα και σε ανάλογες περιοχές που έχουμε έως μέτριας σκληρότητας νερό)

Φίλτρα νερού κεντρικής παροχής:  Σειρά VikingBig Blue 10' , Big blue 20', AQUABOSS με ρητίνη για αποσκλήρυνσημε άνθρακα για τους ρύπους, με πολυπροπυλένιο για τα ιζήματα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στις κατηγορίες των φίλτρων νερού σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που έχουν.

Φίλτρα νερού κάτω πάγκου:  Προτείνεται 1 AQUAPHOR Solo ή AQUAPHOR TRIO ή AQUAPHOR Crystal, ή AQUAPHOR Favorite, μπορείτε να δείτε περισσότερα στις κατηγορίες των φίλτρων νερού σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που έχουν. 

* Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά, πολλά από αυτά, σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, όμως σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλούν σειρά δυσμενών επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό.

- Όλα τα φίλτρα νερού δεν κατακρατούν τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία. Η αντίστροφη όσμωση κατακρατάει σε ενα μεγάλο ποσοστό τα χρήσιμα ιχνοστοιχεία, ωστόσο με τον εμπλουτισμό που μας προσφέρει στο τελικό στάδιο έχουμε την ιδανική αναλογία σε χρήσιμα ιχνοστοιχεία. 

- Η παρουσία κάποιου φίλτρου μεμβρανώδη ενεργού άνθρακα είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι ανεξάρτητα από το πόσο καθαρό ή όχι είναι το νερό.

Τα παραπάνω φίλτρα νερού είναι ιδανικά και σε περιοχές που υπάρχει αφαλάτωση και χλωριώνεται το νερό.

- Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά άλατα στο νερό, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο φίλτρο νερού κεντρικής παροχής AQUABOSS με ρητίνη όπου θα μας αφαιρέσει τα άλατα, ή αν έχουμε πολύ υψηλές τιμές αλάτων και αρκετά λίτρα κατανάλωσης κάποιον αποσκληρυντή της σειράς Waterboss


2. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν στο νερό: Νιτρικά, επικίνδυνα βαρέα μέταλλα (όπως Εξασθενές χρώμιο, Αρσενικό ) υφάλμυρο νερό, χλωριούχα, μικροβιολογικοί ρύποι, υψηλή αγωγιμότητα. 

Προτείνεται μόνο η τεχνολογία αντίστροφης όσμωσης και συγκεκριμένα το φίλτρο νερού AQUAPHOR Morion. Καμία άλλη τεχνολογία με άνθρακα δεν μπορεί να είναι αποτελεσμτική για την αφαίρεση των αναφερόμενων ρύπων. Ωστόσο επείδή οι παραπάνω ρύποι είναι επικίνδυνοι για τον ανθρώπινο οργανισμό σε υψηλές τιμές, θα πρέπει να υπάρχει ανάλυση του νερού ακόμα και μετά φίλτρου για να διασφαλιστεί η κατακράτηση κάποιων από τους παραπάνω ρύπους σε περίπτωση που υπάρχουν σε πολύ υψηλό ποσοστό πριν την φίλτρανση. Έτσι διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, καθώς ενα φίλτρο νερού όσο καλής ποιότητας και να είναι, μπορεί να μας διασφαλίσει μέσα σε κάποια πλαίσια τα αυξημένα ποσοστά ρύπων. Παράδειγμα, η αγωγιμότητα για το πόσιμο νερό είναι μέχρι 2500μS/cm, με αγωγιμότητα στο νερό σε κάποιες περιοχές της Αττικής περίπου στα 230μS/cm, αν έχουμε τιμές μεγαλύτερες από 20.000μS/cm ή περισσότερο δεν μπορεί να θεωρηθεί το νερό ιδανικό για πόσιμο μετά από κάποιο φίλτρο οικιακού τύπου.  


Σχετικά με τις διαφορές και τις ιδιότητες που έχουν οι κατηγορίες των φίλτρων νερού, διαβάστε εδώ περισσότερα

Ερώτηση:
Το φίλτρο νερού κεντρικής παροχής είναι αφαλή και απαραίτητα ;
Απάντηση.


Τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής είναι όχι μόνο ασφαλή, αλλα και απαραίτητα σε κάθε σπίτι και αυτό γιατί μας προφυλάσσουν από τα άλατα του νερού ( Ιόντα ασβεστίου και Μαγνησίου ) που είναι ο λόγος που βουλώνουν οι σωληνώσεις αλλα και καταστρέφονται τα πλυντήρια, οι θερμοσίφωνες, οι ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Επίσης διατηρούν καθαρό το δίκτυο από τα ιζήματα, τον σίδηρο, το χώμα και γενικότερα διατηρείτε καθαρό το δίκτυο διανομής του νερού.  Η απουσία χλωρίου από το δίκτυο του νερού δεν έχει καμία αρνητική επίδραση αφού το νερό είναι καθαρό και τρεχούμενο.  

Ωστόσο γνωστό είναι ότι σε κάποιες περιοχές, όπως της Κεντρικής Ευρώπης, που υπάρχει άρτιο σύστημα διανομής του νερού, το δίκτυο δεν χλωριώνεται, παρόλο που μεσολαβούν αρκετά χιλιόμετρα απόσταση από το σημείο της μονάδας επεξεργασίας μέχρι τον καταναλωτή. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί σε μια απόσταση μή χλωριωμένου νερού, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν όλα τα φίλτρα άνω πάγκου ή κάτω πάγκου, να μπορούσαν και αυτά επίσης να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί καθώς από το σημείο του ανταλλακτικού φίλτρου που φιλτράρεται το νερό μέχρι το σημείο που περνάει το νερό στην ατμόσφαιρα από τη βρυσούλα πριν πέσει στο ποτήρι μας, μεσολαβούν κάποια εκατοστά, απόσταση που επίσης είναι αρκετή να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί αφού το μέγεθός των μικροβίων είναι πολλαπλάσια φορές μικρότερο από το μέγεθος ενός εκατοστού. Κάτι που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο και δεν συμβαίνει.

Ο καθοριστικός λόγος που τα φίλτρα κεντρικής παροχής είναι απαραίτητα, είναι η κατακράτηση που κάνουν στο χλώριο, με ποσοστό κατακράτησης που φθάνει το 100% , καθώς το χλώριο αφομοιώνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό στιγμιαία και αφομοιώνεται πολλαπλάσια φορές περισσότερο με την εισπνοη μέσω των υδρατμών καθώς και από το δέρμα στιγμιαία.

Ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρχει διέλευση του νερού μέσα από το δίκτυο στο χώρο μας ( όπως σε εξοχικές κατοικίες ) για αρκετό καιρό, 3-4 μήνες ή περισσότερο, συνιστάται προληπτικά να υπάρχει διέλευση του νερού στο δίκτυο με χλωριωμένο νερό για αρκετές ώρες ώστε να γίνει απολύμανση του δικτύου μέσω του χλωρίου.  Ωστόσο η περίπτωση ανάπτυξης μικροβίων στο δίκτυο μπορεί να προέλθει λόγο στασιμότητας του νερού για αυτό σε κάθε τέτοια περίπτωση καλό είναι να αφαιρείται το φίλτρο για μερικές ώρες αφήνωντας από την βρύση να περάσουν αρκετά λίτρα χλωριωμένου νερού, ανεξάρτητα από την παρουσία φίλτρου στο δίκτυο, θα πρέπει να περάσουν αρκετά λίτρα χλωριωμένου νερού από το δίκτυό μας προτού γίνει οικιακή χρήση του νερού.

Είδη 1 εώς 5 από 7 σύνολο

ανα σελίδα
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2

Είσοδος συνεργατών - Ο Λογαριασμός μου - Αποσύνδεση | Σύγκριση της Αντίστοφης όσμωσης AQUAPHOR με το εμφιαλωμένο νερό - Το καλύτερο φίλτρο νερού: Morionaquaphor επικοινωνία φίλτρα νερού aquaphor | χάρτης ιστότοπουΠληροφορίες για τους καταναλωτές - FAQ   Όροι Χρήσης - Πολιτική Επιστροφών     email: info@aquaphor.gr   Τηλ. Κέντρο 211 012 7613    Copyright © 1995-2018 AQUAPHOR.gr All rights reserved

facebook φίλτρα νερού aquaphor  Google plus | φίλτρα νερού aquaphor  Η aquaphor στο Youtube  Η aquaphor στο twitter

Τράπεζα ΠειραιώςΠληρωμή με VisaΠληρωμή με MastercardMaestroΠληρωμή με Paypalασφαλείς αγορές    

  

Υγεία & Αρμονία με φίλτρα νερού AQUAPHOR !

Όλα τα φίλτρα νερού AQUAPHOR είναι πιστοποιημένα από το υπουργείο υγείας της Ρωσίας ->